Nostalgische muziek en beeldfragmenten
ja zuster nee zuster
Met elkaar beleven
Huiskamer kring
Onbewuste ondersteuning van de dagstructuur
broodmaaltijd
Gezellige activiteiten voor de huiskamer
STV App

Kleinschalig wonen

Kleinere woonvormen, waar de gezamenlijke huiskamer het centrale middelpunt vormt gedurende de dag, vragen om passende ondersteuning. Speciaal voor hen hebben we een andere abonnementsvorm ontwikkeld: STV Interactief. Naast het 24-uurs STV-kanaal heb je toegang tot een on-demand aanbod om in te kunnen spelen op de sfeer, de situatie (bijv. bij onrust) of om samen een plezierige activiteit te doen.

Ons uitgekiende en dementievriendelijke muziek- en beeldprogramma STV Interactief biedt 24/7 oplossingen en aanknopingspunten welke zijn in te zetten tijdens de dagelijkse zorg. Ter ondersteuning van de bewoners én medewerkers is het programma bovendien afgestemd op de dagstructuur.

Het veelzijdige aanbod is te ontvangen via de STV Themabox die je rechtstreeks op de TV aansluit en geeft handvatten om in te spelen op de sfeer en situatie op dat moment. Eenvoudig en snel, gewoon via de televisie in gezamenlijke huiskamer. 

Op elk gewenst moment 24/7

  • het 24/7 dagprogramma is afgestemd op de dagstructuur passend bij het zorgmoment en het ritme van de dag
  • geeft medewerkers, vrijwilligers én bezoek handvatten voor activiteiten via het extra on-demand Activiteiten-aanbod (Beweegprogramma's, Natuur- en Beleefprogramma's, Reminiscentie, Meezingliedjes, Religie en nog veel meer)
  • bevat muziek en beelden ter ondersteuning van de communicatie waarbij het niet gaat om goed of fout, maar om het plezierig contact, zowel met de bewoner als de bewoners onderling
  • biedt directe ondersteuning bij agitatie of onrust
  • stimuleert interactie en het (samen) doen van activiteiten, ook vanuit de stoel
  • draagt bij aan effectieve werkoverdracht tijdens dienstwisselingen
  • helpt bij het maken van contact dankzij Gesprekstips en tijdsbeeldinformatie

Bovendien kun je ook eigen foto’s én filmpjes toevoegen (bijv. van uitstapjes of afgestemd op de interesse van de bewoner). Kortom, het aanbod is helemaal af te stemmen op de wens en behoefte in die ene huiskamer, per huiskamer.

Hoe werkt het?

STV Interactief ontvang je via de STV Themabox, een compacte TV-box die rechtstreeks is aangesloten op de televisie en op internet. Een Basic maandabonnement op het complete muziek- en beeldaanbod kost vanaf € 59,- per maand. De STV Themabox wordt in dat geval aangesloten op een vaste internetverbinding in de huiskamer.

Wil je kennismaken met STV Interactief? Bekijk de ervaringen van uw collega's of vraag vrijblijvend een presentatie of offerte aan: 020 - 4160503.

Wil je iets betekenen voor álle bewoners van de zorglocatie, ook op hun eigen kamer? Dan is het in-huis TV-kanaal Seniorentelevisie de oplossing! Het 24-uurs dagprogramma biedt bovendien de mogelijkheid om nieuws en informatie over alle diensten en activiteiten te integreren.

 
Opbouw dagprogramma STV-i

Opbouw dagprogramma STV-i

Het muziek- en beeldaanbod volgt het ritme van de dag en geeft extra handvatten om af te stemmen op de behoefte in de huiskamer.
On-demand Activiteiten

On-demand Activiteiten

Het on-demand aanbod kan ingezet worden voor het samen doen van activiteiten of ter ondersteuning van zorgmomenten. Bekijk het aanbod:
Eigen foto's & filmpjes

Eigen foto's & filmpjes

Ook uw eigen foto's en filmpjes kunt u vertonen op de televisie in de betreffende huiskamer.
 
Samen maken we het verschil, bedankt!