Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Nostalgische muziek en beeldfragmenten
ja zuster nee zuster
Kant-en-klare activiteiten
handboek tablet
Met elkaar beleven
Huiskamer kring
Onbewuste ondersteuning van de dagstructuur
broodmaaltijd

Kleinschalig wonen

Kleinere woonvormen, waar de gezamenlijke huiskamer het centrale middelpunt vormt gedurende de dag, vragen om passende ondersteuning. Speciaal voor hen is deze abonnementsvorm ontwikkeld: STV Interactief. Naast het dementievriendelijke 24-uurs STV-kanaal heb je toegang tot een zeer omvangrijk Activiteitenaanbod met meer dan 11.000 minuten aan digitale dagbesteding speciaal voor mensen met dementie (onze 'Alz-flix'). Praktisch en direct toegankelijk on-demand aanbod om in te kunnen spelen op de sfeer, de situatie (bijv. bij onrust) of om samen een plezierige activiteit te doen. Alle activiteiten zijn overigens kant-en-klaar voorbereid inclusief gesprekstips en weetjes van vroeger welke je op je eigen tablet op schoot erbij kunt houden.

Ons uitgekiende muziek- en beeldprogramma STV Interactief biedt 24/7 oplossingen en aanknopingspunten welke zijn in te zetten tijdens de dagelijkse zorg. Ter ondersteuning van de bewoners én medewerkers is het programma bovendien afgestemd op de dagstructuur.

Het veelzijdige muziek-, beeld- en activiteitenaanbod is te ontvangen via de STV mediaspeler die je rechtstreeks op de TV aansluit en geeft handvatten om direct in te kunnen spelen op de sfeer en situatie op dat moment. Eenvoudig en snel, gewoon via de televisie in gezamenlijke huiskamer. 

Op elk gewenst moment 24/7

 • het 24/7 dementievriendelijke TV-kanaal is afgestemd op de dagstructuur passend bij het zorgmoment en het ritme van de dag
 • geeft medewerkers, vrijwilligers én bezoek handvatten voor ruim 800 verschillende huiskamer activiteiten. Onbeperkt toegang tot zeer gevarieerd on-demand aanbod digitale dagbesteding met Beweegprogramma's, Natuur- en Beleefprogramma's, aanbod om te helpen Herinneren, Meezingliedjes, Spiritualiteit, Themagesprekken, GeurTV en nog veel meer.
 • bevat muziek en beelden ter ondersteuning van de communicatie waarbij het niet gaat om goed of fout, maar om het plezierig contact, zowel met de bewoner als de bewoners onderling
 • biedt directe ondersteuning bij agitatie of onrust door inzet van rustgevende on-demand programma's
 • stimuleert interactie en het (samen) doen van activiteiten, ook vanuit de stoel
 • bevat honderden kant-en-klaar voorbereide huiskamer activiteiten met verzamelde nostalgische videobeelden, foto’s en muziek
 • helpt bij het maken van contact dankzij handige gesprekstips en tijdsbeeldinformatie
 • ideeën voor actuele of seizoensgebonden activiteiten via de maandelijkse Inspiratiekalender
 • eenvoudig toegang tot ons digitale Activiteitenhandboek, boordevol tijdsbeeld weetjes, gespreksvragen, zintuigprikkelende en praktische tips voor de (jongere) medewerker
 • draagt bij aan effectieve werkoverdracht tijdens dienstwisselingen
 • helpt dankzij de speciale nachtprogrammering bij het verminderen van dwaalgedrag

Bovendien kun je ook eigen foto’s én filmpjes toevoegen (bijv. van uitstapjes of afgestemd op de interesse van de bewoner). Kortom, het aanbod is helemaal af te stemmen op de wens en behoefte in die ene huiskamer, per huiskamer.

Hoe werkt het?

STV Interactief ontvang je via onze compacte STV mediaspeler welke rechtstreeks is aangesloten op de televisie (HDMI) en op internet. Een maandabonnement op het complete muziek- en beeldaanbod kost € 787,- per jaar. De STV mediaspeler wordt bij voorkeur aangesloten op een vaste internetverbinding in de huiskamer, Wifi in overleg.

Wil je kennismaken met STV Interactief? Bekijk de ervaringen van uw collega's of vraag vrijblijvend een presentatie of offerte aan: 020 - 4160503.

Wil je iets betekenen voor álle bewoners van de zorglocatie, ook op hun eigen kamer? Dan is het in-huis TV-kanaal Seniorentelevisie de oplossing! Het 24-uurs dagprogramma biedt bovendien de mogelijkheid om nieuws en informatie over alle diensten en activiteiten te integreren.

 
Opbouw dagprogramma STV-i

Opbouw dagprogramma STV-i

Het muziek- en beeldaanbod volgt het ritme van de dag en geeft extra handvatten om af te stemmen op de behoefte in de huiskamer.
On-demand Activiteiten

On-demand Activiteiten

Het Activiteitenmenu bevat programma's voor het samen doen van huiskamer activiteiten of ter ondersteuning van zorgmomenten. Inclusief kant-en-klaar Activiteitenhandboek op je tablet.
Eigen foto's & filmpjes

Eigen foto's & filmpjes

Ook uw eigen foto's en filmpjes kunt u vertonen op de televisie in de betreffende huiskamer.
 
Samen maken we het verschil, bedankt!