logo

Video's over STV

Folders STV

Actief en passief beleven

Vooral voor mensen die fysiek of door ziekte wellicht beperkt zijn om actief te bewegen, is het prikkelen en activeren van de hersenen des te belangrijker voor het zo lang mogelijk in stand houden van een goede (geestelijke) gezondheid. Aangezien mensen met dementie niet goed in staat zijn om zich aan te passen, moet de omgeving zich aanpassen aan hen. Dat geldt ook voor het verleiden tot (mee)bewegen. Een aansprekend virtueel beweegprogramma is derhalve geen luxe, het is broodnodig! Het dagprogramma van STV GeheugenVenster bevat elementen die stimuleren tot interactie. Mensen zingen mee, bewegen op de muziek of praten tegen de persoon die hen iets vertelt.

Activiteiten on-demand

Speciaal voor flexibel gebruik in de gezamelijke huiskamer hebben we STV Interactief ontwikkeld. Dit product is rechstreeks leverbaar in de gezamenlijke huiskamer, via internet. Een selectie uit het GeheugenVenster dagprogramma is on-demand beschikbaar via de STV Themabox. Denk aan beelden, muziek en activiteiten rond de thema's: Beleven, Bewegen, Dagritme, Muziek, Reminiscentie, Verhalen en Fotocollecties. Via de afstandsbediening van de STV Themabox, of via de STVi BedieningsApp op uw telefoon, is de betreffende activiteit te starten, of te pauzeren. Handig wanneer gezellige interactie plaatsvindt waarop u wilt reageren.

Unieke visuele ondersteuning

Inspelend op de zorgbehoefte maakt Stichting STV GeheugenVenster zich hard voor het ontwikkelen van nieuwe programma's voor zorgafhankelijke ouderen die helpen in de ondersteuning van dagritme en handvatten geven voor het doen van activiteiten. Kijkt u voor meer informatie over deze programma-onderdelen bij GeheugenVenster

Active Ageing

Juist de momenten waarop men passief in de stoel zit, lenen zich uitstekend voor een zinvolle aanvulling op de dagbesteding. Het visualiseren van geschikte activiteiten voor mensen met dementie heeft onze prioriteit. Stichting STV GeheugenVenster is aangesloten bij het netwerk Active Aging Nederland. Dankzij dit netwerk beschikken wij over de kennis van professionals die via diverse projecten actief bijdragen aan een gezonde oude dag en een dementievriendelijke omgeving.

Mensen met dementie reageren vaak op het aangeboden programma op de televisie. Wat zou het mooi zijn wanneer we deze mensen kunnen aanzetten tot beweging vanuit de luie stoel.
(De heer H. Mijnen, Amstelring)