logo

Video's over STV

Folders STV

Dagstructuur en gezamenlijke Activiteiten voor de huiskamer

STV Interactief is speciaal ontwikkeld voor de gezamenlijke huiskamer. Naast het 24/7 Geheugenvenster dagprogramma kunt u on-demand Activiteiten starten (en pauzeren) op het moment dat daar behoefte aan is. Het on-demand activiteitenaanbod omschrijft zich het beste als een digitale 'themakoffer' of 'beleefbox' voor het samen doen van plezierige activiteiten en het maken van contact. Medewerkers noemen het gevarieerde online muziek- en beeldaanbod zelfs de 'mini-netflix voor de dementiezorg'.

Eigen foto's en filmpjes

Het is tevens mogelijk om eigen foto's of filmpjes te uploaden via onze webportal of rechtstreeks vanaf uw telefoon via de STVi Bedieningsapp. Leuk voor het herbeleven van uitstapjes of het ophalen van herinneringen!

STV Themabox

De on-demand Activiteiten zijn eenvoudig handmatig te starten via de afstandsbediening van de STV Themabox of via de STVi Bedieningsapp op uw telefoon. Het on-demand aanbod bestaat uit de volgende thema's: 

Tips voor interactie

De activiteiten bevatten Tips voor Interactie met suggesties voor het maken van contact, begeleiden van oefeningen of het ophalen van herinneringen (ook handig wanneer men vanwege het leeftijdsverschil niet bekend is met het tijdsbeeld). In de handleiding vindt u alle activiteiten overzichtelijk terug, zodat u deze eenvoudig kunt integreren in uw eigen activiteitenprogramma in de huiskamer.

Een abonnement wordt afgesloten met de zorginstelling.

Je doet a.h.w. de gordijnen open, zodat mensen met dementie weer naar buiten kunnen kijken.
(Dr. Paul Jansen, gedrags- en cognitiewetenschapper)