geheugenvenster
dagtelevisie activiteiten abonnementen contact
 
home
dagtelevisie
activiteiten
abonnementen
contact
inspiratie
kennisbank
over ons
nieuws
helpdesk
login
 

In-huis training 'Inspiratieworkshop'

Als zorglocatie zijn jullie met het dementievriendelijke programma-aanbod van GeheugenVenster aan de slag gegaan. Je hebt gemerkt dat het borgen van een welzijnsgericht hulpmiddel aandacht vergt en dat het, om de kwaliteit van jullie manier van werken te waarborgen, belangrijk is om hieraan structuur te geven binnen het zorgleefplan. Je bent enthousiast over de manier waarop jullie zowel op groepsniveau als persoonlijk kunnen afstemmen op de behoefte. Maar toch merk je dat je er meer kunt uithalen dan er nu inzit.

Met plezier en inspiratie meteen aan de slag (ervaring niet vereist)

In de huidige tijd, waarin we familie en mantelzorgers (meer) willen betrekken bij gezamenlijke activiteiten, of wanneer het personeelsbestand nogal wisselt, is het fijn wanneer je optimaal gebruik kunt (blijven) maken van het muziek- en beeldaanbod. Hoe fijn is het dat ook gastvrouwen, jonge invalkrachten, wisselende vrijwilligers en bezoekers, zelfs zonder ervaring, meteen een leuke activiteit kunnen doen aan de hand van onze kant-en-klaar voorbereide activiteiten. Maar hoe begeleid je dat?

En wanneer je zelf niet in de jaren 50-70 bent opgegroeid, hoe haak je dan in op onderwerpen uit die tijd. Waar vind je passend activiteitenmateriaal welke je snel en gemakkelijk kunt inzetten ter afleiding van een situatie, om mensen te stimuleren of om de sfeer te beïnvloeden? Hoe hou je een gesprek aan de gang en wat doe je met de informatie die je te weten komt over het leven van de bewoner?

Voor al deze situaties komen wij graag naar jullie locatie voor een inspirerende workshop waarbij we ervaringen delen en inhoudelijk en praktische informatie geven over het 24-uursprogramma. Je krijgt concrete handvatten voor het afstemmen en samendoen van passende activiteiten, in groepsverband of t.b.v. individuele toepassing.

Daarnaast zijn wij nooit klaar met het produceren van welzijnsondersteunend materiaal. Het aanbod is voortdurend in beweging, want hoe meer keuze, hoe beter je ook persoonlijk kunt afstemmen. Dan is het fijn wanneer je uit eerste hand even een praktische update krijgt.

Voor abonnees is deze in-huis training kosteloos.

Voor wie?

Zorgprofessionals, welzijnsmedewerkers, vrijwilligers en iedereen die een welkom steentje bijdraagt aan de dagelijkse zorg voor mensen met dementie.

Praktische informatie

  • De Inspiratieworkshop duurt ongeveer 1 uur en wordt gegeven binnen jouw locatie
  • Maximale groepsgrootte: in overleg
  • Kosten: de Inspiratieworkshop is gratis voor abonnees.
  • De in-huis training kun je plannen in overleg met jouw contactpersoon bij GeheugenVenster

Meer informatie of aanmelden voor de ‘Inspiratieworkshop’ voor abonnees van GeheugenVenster? Neem dan contact met ons op.