geheugenvenster
dagtelevisie activiteiten abonnementen contact
 
home
dagtelevisie
activiteiten
abonnementen
contact
inspiratie
kennisbank
over ons
helpdesk
login
 

Gastles 'Mind & Media’

Wanneer je werkt (of gaat werken) met mensen met dementie, dan is het fijn wanneer je écht contact kunt maken en begrijpt welke invloed de omgeving heeft op beleving, welzijn, maar ook op jouw werk. Tijdens deze gastles geven we je graag meer inzicht in wat er gebeurt in het hoofd van mensen met dementie en hoe je hierop kunt aansluiten met de inzet van media, van beeld en geluid.

Over de invloed en inzet van media in de dagelijkse zorg

Zelf zoek je waarschijnlijk regelmatig op Youtube naar filmpjes of naar foto's op internet. Maar waar zoek je dan precies op? En als je zelf niet in de jaren 50-70 bent opgegroeid en wel dingen weet van je ouders, maar minder uit de tijd van je opa en oma, hoe haak je dan in op onderwerpen waarmee de bewoner in zijn/haar leven mee te maken heeft gehad? Want hoe meer je weet over iemands geschiedenis, des te beter je persoonlijk kunt afstemmen in de dagelijkse zorg.

Ervaar het zelf!

Het leuke van deze les is, dat je zelf ook gaat ervaren wat prikkels met je kunnen doen zodat je je bewust wordt van je visuele omgeving en van de invloed van de media. Ook laten we jou zelf ‘de tijd van toen’ beleven en maak je kennis met de inzet van cultureel erfgoed als zorgondersteunend hulpmiddel. Bovenal krijg je antwoord op de vraag: "Hoe kun je beeld en geluid inzetten ter stimulering van (onderlinge) communicatie, bij onbewuste of doelbewuste ondersteuning gedurende de dag?" Een eyeopener!

Voor wie?

Studenten die een welkom steentje willen bijdragen aan de dagelijkse zorg voor mensen met dementie en mensen met een aangepaste prikkelverwerking.

Praktische informatie

  • Een gastles duurt ongeveer 45 minuten en kan plaatsvinden gedurende een lesuur of als (onderdeel van een) college
  • Maximale groepsgrootte: 30 personen
  • De kosten bedragen € 149,-, ex. BTW en reiskostenvergoeding (0,21/km) naar de locatie
  • De reservering wordt definitief na vooruitbetaling

Deze maatwerk-workshop wordt verzorgd door:

  • Yvonne Groeneveld, sociaal gerontoloog, trainer/coach voor mantelzorgers en professionals, trainer 'Samen dementievriendelijk' en coach 'Klein geluk', of
  • Ingrid van der Horst, directeur van GeheugenVenster, initiatiefnemer en specialist in aangepaste visuele dagritme ondersteuning voor de (dementie)zorg

Meer informatie over de verrassende gastles ‘Mind & Media’ van GeheugenVenster? Neem dan contact met ons op.