Geheugenvenster.nl respecteert uw privacy

Wij gebruiken cookies om de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren en statistieken bij te houden. Meer info

 
Zelf ervaren, inzicht en praktische tips
brein praktijk

Voeding voor het brein, ook voor medewerkers!

Stel je voor: je hebt dementie. Dan komt er een moment dat jouw zintuigen anders gaan reageren op wat er om je heen gebeurt en op wat je beleeft. Het effect van muziek op onze beleving kennen we allemaal. Maar wat betekent dit eigenlijk voor de verwerking van visuele prikkels uit de omgeving, van beelden die we zien via reclame, in films of op televisie en in de media? Wat gebeurt er in de hersenen van mensen met dementie en op welke manier kun je beeld inzetten om gevoel, geheugen, gedrag en interactie positief te beïnvloeden?

Alles wat je wilt weten over de inzet van ‘Beeld & Geluid’ in de dagelijkse zorg

Afhankelijk van jouw behoefte en situatie bieden we opleidingsinstituten en zorgorganisaties een aantal educatieve lessen en praktische workshops aan over het effect van muziek en beeld op de beleving. Je krijgt inzicht in hoe je deze activerend, ondersteunend, belevingsgericht en gewaardeerd kunt inzetten in de dagelijkse zorg voor mensen met dementie.

Wil je meer weten over wat er in het brein gebeurt bij dementie en hoe je mensen met dementie het beste kunt ondersteunen? Informeer naar onze scholingsprogramma’s op locatie. De invulling stemmen we graag met je af.

 
Workshop 'Impact Beeld & Geluid'

Workshop 'Impact Beeld & Geluid'

Inspirerende actieve workshop met praktische teamopdrachten over de invloed van beeld en geluid op het dagelijks functioneren van mensen met dementie, als onderdeel van de plezierige leef- én werkomgeving.
Gastles 'Mind & Media'

Gastles 'Mind & Media'

Hoe wordt beeld en geluid ingezet bij onbewuste of doelbewuste ondersteuning gedurende de dag? Ervaar zelf de prikkelende invloed van media op beleving en welzijn. Informeer naar onze gastlessen op locatie.
Inspiratieworkshop voor abonnees

Inspiratieworkshop voor abonnees

Nieuwe collega's? Of wil je anderen meer betrekken bij gezamenlijke activiteiten? De Inspiratieworkshop geeft inzicht en concrete handvatten voor optimale inzet van visuele dagritme ondersteuning.
 
Samen maken we het verschil, bedankt!