logo

Video's over STV

Folders STV

Kwaliteit van leven verbeteren

Door middel van het leveren van amusement aan bewoners in verzorgingshuizen, gekoppeld aan een informatiesysteem dat bewoners op hun kamer informeert over activiteiten, willen wij de participatie en het welzijn van ouderen in hun leefomgeving verbeteren.

Stichting STV GeheugenVenster wil met haar dagprogramma bijdragen aan het zo lang mogelijk in stand houden van een goede kwaliteit van leven.

De Stichting heeft verder ten doel:

Bewustwording

Stichting STV GeheugenVenster is lid van Active Ageing Nederland, hét platform voor professionals die zich bezighouden met gezond en zelfstandig oud(er) worden. Mensen met dementie kijken met andere ogen, beleven de beelden anders. Hiermee wordt in het huidige tv-aanbod geen rekening gehouden, met zelfs ongewenst gedrag tot gevolg. Stichting STV GeheugenVenster wil met haar specifieke kennis bijdragen aan een dementievriendelijke leefomgeving door speciale beleef- en dagritmeprogramma’s. Zodat ook de omgeving gaat kijken met andere ogen en zich ervan bewust wordt dat het anders kan, én moet.

Ik kijk de hele dag STV, alleen voor het journaal schakel ik even om en dan snel weer terug. Ik zie zo graag mijn favoriete nummers voorbij komen.
(Een 92-jarige bewoner met 32 favorieten op zijn lijstje, wiens wens door STV is verwezenlijkt)